Cursus financiën en bedrijfsorganisatie 1.0

Cursus inhoud

Grip krijgen op het cijferwerk waar iedere ondernemer mee aan de slag moet is het hoofddoel van de cursus financiën en bedrijfsorganisatie. Cijferwerk is niet alleen een ‘moeten’ omdat de belastingdienst het van u eist. Cijfers zijn belangrijke informatiebronnen over de gang van zaken binnen de onderneming.

Het kunnen interpreteren en zodoende begrijpen van de cijfers maakt dat de ondernemer tijdig kan inspelen op interne en externe veranderingen die het voortbestaan van de onderneming positief of negatief beïnvloeden. Dit inzicht kan niet uitbesteed worden aan externe partijen zoals het administratiekantoor of de accountant. De ondernemer zal zelf keer op keer de vertaalslag moeten maken van bedrijfconcept, bedrijfsstrategie en marketingaanpak naar de reële kosten en opbrengsten en omgekeerd. Ondernemen is ook cijfermatig vooruitzien. Slechts varen op de kennis en inzichten van financiële deskundigen is een onaanvaardbaar bedrijfsrisico.

In de cursus komt ook aan de orde hoe samen te werken met een administratiekantoor of accountant. Hoe besteedt u de bedrijfsadministratie uit? Wat mag u daarvan verwachten? Hoe signaleert u knelpunten in de dienstverlening en hoe maakt u die bespreekbaar? Kortom een cursus die u helpt om het cijferwerk binnen u toekomstig bedrijf te benaderen op een manier die vóór in plaats van tegen u werkt.

Onderwerpen

  • Investeren, financieren en terugverdienen
  • Budgetteren, besteden en verantwoorden
  • Bedrijfsorganisatie , administratie en financieel inzicht

Praktische informatie

Duur: drie dagdelen
Tijd: 09:30 – 12:30 uur  of 13:45 – 16.45u
Max aantal deelnemers: 8

Bijdrage 300,- ( excl btw)

Docent Saskya Dorlandt

Aanmelden

Klik op de gewenste cursusdatum en meldt u zich eenvoudig aan.  Wilt u eerst nog even overleggen of meldt u zich liever persoonlijk aan? Geen probleem, u kunt ons bellen op 020-6890221 of mailen naar info@stoa.nl.

StartdatumCursus, training of workshop
18 juli 2017
09:30 - 12:30
Financiën / Bedrijfsorganisatie 1.0
Lokatie - STOA, Amsterdam

STOA behoudt zich het recht voor een cursus niet door te laten gaan, bijvoorbeeld bij te weinig deelname.