Wilt u voor uzelf beginnen met een WW-uitkering?

Nu ook gratis scholing twv 1000,- via STAP-budget mogelijk

STOA biedt:

  • Advies en ondersteuning ondernemingsplan
  • Deskundigheid UWV-regels
  • Kennis ondernemerschap
  • Praktische cursussen

Veel mensen met een WW-uitkering besluiten om de stap naar zelfstandigheid te maken. Voor sommigen is dit het moment om langgekoesterde plannen te realiseren. Voor anderen is de aanleiding dat solliciteren niets oplevert en maar voor de meesten geldt dat ondernemen meer kans geeft op een inkomen.

Als u een WW-uitkering heeft mag u niet zonder toestemming als ondernemer aan de slag. Hiervoor moet u toestemming vragen. U krijgt dan 6 weken de tijd om uw plannen te onderzoeken en een ondernemingsplan op te stellen. Als uw plannen positief worden beoordeeld kunt u gebruik maken van een startperiode van 26 weken. In deze periode mag u als ondernemer opereren, uw uitkering wordt dan gekort met 29%. Uw inkomsten worden dan niet gekort.

Ook kunt u als parttime-ondernemer wilt beginnen: u krijgt dan te maken met een definitieve urenvermindering.

Er zijn veel ongeschreven en soms onbegrepen regels wanneer u met een WW-uitkering als zelfstandige wilt beginnen. STOA kan u bijstaan in de voorbereiding van uw aanvraag voor deze regeling(en).

Ook bij andere vragen rondom de start van uw activiteiten kan STOA u helpen met individueel advies, zoals bij de uitwerking van uw ondernemingsplan en uiteraard bij een mogelijke financieringsaanvraag.

Onze cursussen zijn praktisch en leerzaam en goed voor uw netwerk.

Per juli 2022 is er het STAP-budget beschikbaar voor iedereen. U kunt per jaar cursussen volgen twv 1000,- Nadere info bij STOA.