U bent nog in loondienst, maar wilt voor uzelf beginnen

De keuze om naast uw baan in loondienst een eigen bedrijf te starten is een uitstekende manier om alvast te wennen aan ondernemen. De ‘oversteek’ is dan minder plotseling. Dit wordt ook wel hybride ondernemerschap genoemd. U kunt uw plannen in de praktijk ontwikkelen, uw sterke kanten en valkuilen ontdekken en maatregelen nemen.

Indien u bij dreigend ontslag een eigen bedrijf wilt starten is het verstandig om nu alvast een intakegesprek te voeren. Wij kunnen u tips geven voor een beter afscheid. Denk hierbij aan fiscale regelingen, verzekeringszaken, een transitievergoeding.

Laat deze vergoeding niet aan uzelf uitbetalen maar bespreek eerst de mogelijkheden met ons.

U kunt niet vroeg genoeg beginnen met het maken van een vertrekscenario.

Indien u vrijwillig wilt vertrekken zijn er ook zaken die nu al uw aandacht vragen. Tijdgebrek en ongeduld zijn vaak de boosdoeners van een valse start. U kunt beter voorbereidingstijd nemen en investeren in uzelf. U heeft dan veel meer kans op ondernemerssucces en u kunt aandacht geven aan uw klanten in plaats van aan randzaken energie te verspillen.

Transitievergoeding

Iedere werknemer heeft, na onvrijwillig ontslag of na een vaststellingsovereenkomst, recht op een transitievergoeding. De hoogte is afhankelijk van de lengte van het dienstverband.
Per gewerkt jaar heeft u recht op een derde maandsalaris. Zie www.transitievergoeding.nl

U mag vrij beslissen over de besteding van deze vergoeding.