Caroline Aarsman

Caroline Aarsman - MeubelstofferingVan oorsprong ben ik chemisch analist. Ik heb bij meerdere grote bedrijven gewerkt, maar dat vond ik niet zo leuk. Daarna heb ik allerlei beroepen gehad. In mijn laatste baan heb ik me volledig over de kop gewerkt, en kwam ik eerst in de ziektewet en vervolgens in de WAO.

De keuze voor dit beroep kwam toevallig op mijn pad: ik wou een stoeltje dat ik had gevonden laten bekleden, maar vond het wat te duur. Ik kluste zelf al veel met meubeltjes, en een vriendin tipte mij toen om een cursus te gaan volgen bij Fijnhout Trajectum. Dat beviel zo dat ik uiteindelijk besloot een opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege te gaan volgen. Met zo’n opleiding bleek er alleen weinig werk in loondienst te zijn, en zo kwam ik tot het verwezenlijken van een oude droom uit mijn studententijd: een eigen zaak.

Van het UWV kreeg ik toestemming om bij STOA een traject te gaan volgen. Het vertrouwen dat ik dit echt zou kunnen is in de loop van het traject gegroeid. Ik ontdek nu ook hoe zinvol het werken aan een ondernemingsplan tijdens die cursus is geweest. En ik vond het erg inspirerend om daar met een groep mensen te zitten die allemaal heel verschillende dingen gingen doen. Het was weer een beetje naar school gaan.

Aan het einde van het traject had ik het geluk om een mooie werkruimte te vinden. In eerste instantie moest ik wel zoeken naar opdrachten, maar toen ik eenmaal een eigen website had ging C-line heel goed lopen. Later heb ik nog een keer mijn eigen verhaal mogen vertellen aan cursisten van STOA. Dat vond ik doodeng, maar ik voelde me tegelijkertijd enorm trots dat het allemaal was gelukt.

Caroline Aarsman – Meubelstoffering