Maak kennis met de trainers van STOA

Met mijn jarenlange ervaring als trainer en loopbaanadviseur leer ik de deelnemers op een praktische manier kijken naar hun product of dienst. Als ondernemer wil je graag ook iets verdienen dus moet je goed weten wat je te bieden hebt. Maar ook aan wie je dit wilt aanbieden. Oefening baart kunst in deze bijeenkomsten. 

Het spel en de knikkers

Als ondernemer wil je, je vooral richten op de producten en diensten en de wijze waarop je die van betekenis kunt laten zijn voor klanten. Ik noem dat voor het gemak: ‘het spel’. Minder enthousiast zijn ondernemers vaak als het gaat om het cijferwerk: ‘de knikkers’. Startende ondernemers kunnen  als een berg opzien tegen de financiële paragraaf in het ondernemingsplan. Toch zijn ‘het spel en de knikkers’ onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik vind het steeds weer een uitdaging om starters te helpen grip te krijgen op het cijferwerk, zodat ze met meer cijfermatig inzicht en minder stress ook dit aspect van het ondernemerschap met vertrouwen tegemoet zien. Als deelnemers met een opgelucht gevoel de cursus financiën en administratie afronden dan weet ik: ‘hier doe ik het voor’.

Tijdens mijn jarenlange ervaring als web ontwikkelaar, online adviseur en trainer heb ik een breed vakmanschap opgebouwd.
Met die kennis help ik nu startende ondernemers hun weg te vinden in de vele mogelijkheden voor online bedrijfspromotie.

Naast reguliere start-up zaken krijgen beginnende ondernemers te maken met de marketing van hun product of dienst waarbij met name de online marketing, zoals het Zakelijk Bloggen, een belangrijke plaats inneemt.
Voor mij is het belangrijk dat een ondernemer na een training in staat is voor zichzelf te bepalen hoe en welke online instrumenten hij of zij wil inzetten en daarbij genoeg bagage heeft om de juiste beslissingen te nemen.

Ik ben een gedreven trainer met ruime ervaring in het geven van o.a. LinkedIn trainingen.

Vanuit mijn passie voor trainen deel ik graag mijn kennis over LinkedIn.

Hiermee doen cursisten nieuwe inzichten en ideeën op over hoe dit interactieve netwerkinstrument zakelijke in te zetten.

Thema’s hierbij zijn branding, vindbaarheid, uitbreiding netwerk/klantenkring en nieuwe leads.

In de training wordt geoefend met het eigen account en bedrijfsdoelen. We doen dit in een veilige, prettige en lerende omgeving. Na deze training ben je op de hoogte van alle aspecten die nodig zijn voor een LinkedIn actieplan passend bij jouw bedrijfsdoelstellingen.

Na 15 jaar werken in de marketing en communicatie, merkte ik dat de conventionele communicatiekanalen niet meer goed werken. Ik ben me gaan verdiepen in ondernemerschap en de nieuwe, modernere technieken om de boodschap van een kleine ondernemer over te brengen naar (potentiele) klanten. Facebook is er één van. Er zijn zo veel mogelijkheden om met Facebook volgers te krijgen! Ik leer ondernemers hoe zij hun marketing kunnen opzetten en hoe Social Media – en specifiek Facebook – daar inpast. Want met alle online mogelijkheden ligt er weer een wereld voor je open. Als je door hebt hoe de principes van Social Media werken, kun jij daar als ondernemer handig gebruik van maken. Ik ben er van overtuigd dat jij Social Media zo kunt inzetten dat het voor jouw organisatie gaat werken!