Workshop Facebook

Inhoud workshop
In twee dagdelen krijgt de cursist inzicht in de vele mogelijkheden van Facebook voor zakelijk gebruik en hoe dit in te zetten in de marketingmix.

Tijdens les 1 worden er basisprincipes van marketing besproken: wat doe jij, wat zijn jouw usp’s, wie is je doelgroep. De golden circle wordt besproken. De social media livecicle van een klant wordt doorlopen en wat je in welke fase kunt toepassen aan marketingtools. Met deze theorie heb je de basis om dit toe te passen bij social media. Het social media landschap wordt bekeken en we starten met het bekijken van Facebook. Hoe werkt dit, wat is het algoritme en hoe kun je daarvan slim gebruik maken.

In les 2 bekijken we wat een goed profiel is. We gaan in op hoe je kunt posten, welke mogelijkheden er allemaal zijn, hoe je volgers krijgt, hoe je volgers kunt omzetten naar klanten en welke mogelijkheden er zijn voor adverteren op Facebook. Je krijgt heel veel tips om meteen zelf toe te passen. We kijken ook naar de statistieken en het gebruik van hashtags. We maken lijsten wat je allemaal kunt posten en hoe je via Facebook mailadressen kunt verzamelen via een give-away. We kijken wat wel en niet werkt bij Facebook. We passen alles meteen toe op jouw bedrijf, jouw producten of diensten.

Lesstof
Dag 1:
– Basis marketing, jouw basis van het bedrijf.
– Social media landschap
– Basis Facebook theorie
– Livecycle van een klant in social media
– Give aways
Dag 2:
– Wat is een goed Facebook profiel?
– Welke mogelijkheden heeft Facebook?
– Hoe krijg je volgers en hoe zet je deze om naar klanten?
– Hoe, wat en hoe vaak post je?

Doelgroep
Iedereen die Facebook wil inzetten in zijn/haar marketingmix. Je wilt jouw bedrijf zichtbaar maken via Facebook en wellicht adverteren om de doelgroep te bereiken. Dan is dit de juiste workshop.

Niveau
Basis kennis van het Nederlands.

Lengte
Twee dagdelen in twee weken.

Doelstelling
Na het volgen van de cursus heeft de deelnemer inzicht in de diverse mogelijkheden van Facebook, weet je hoe je kunt starten, wat er nodig is om een effectieve Facebook neer te zetten en te beheren, hoe en wat je kunt posten, hoe hashtags en statistieken werken en hoe je Facebook kunt inzetten om jouw (potentiële) klanten te bereiken.

Deelnemer
Potentiële (starter) en gevestigde ondernemers.

Studie belasting
Twee dagdelen workshop en minstens een dagdeel huiswerk.

Aanvangsniveau
Basis onderwijs

Aan te schaffen studie materiaal

Inhoud cursus materiaal inbegrepen

Om de cursus te kunnen volgen is het nodig beschikking te hebben over een laptop / computer.

Praktische informatie

Duur: twee dagdelen
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Locatie: ONLINE (ZOOM)
Max aantal deelnemers: 8
Docent: Miranda van den Akker
Investering: € 200,- (excl. 21% btw)

Aanmelden

Startdatum Aanmelden
06 november 2023
10:00 - 13:00
Zakelijk gebruik Facebook (online) - 2 dagdelen
Lokatie - Online cursus, Zoom