Erik J. Warmenhoven

Erik J. Warmenhoven - WebdesignMijn bedrijf EJW-Webdesign is gespecialiseerd in het ontwerpen en programmeren van websites met een eigen signatuur. Daarnaast doe ik ook onderhoud en restyling van websites. Ik ben begonnen als autodidact, en heb dit werk ongeveer tien jaar lang als freelancer gedaan naast banen bij IT-bedrijven; vervolgens spatte de internetzeepbel uiteen en werd ik bij mijn laatste werkgever ontslagen.

Toen ik bij STOA begon, was het oorspronkelijke idee dat ik naast een internetbedrijf ook een eigen bedrijf zou gaan opzetten als rij-instructeur, om in ieder geval inkomenszekerheid te verkrijgen. In de loop van het traject bleek dat moeilijk te combineren, en bovendien trok de markt redelijk snel aan. Ik ben ongeveer een jaar begeleid geweest door STOA. In eerste instantie zat ik via de uitkering in de Regeling Bescheiden Schaal, maar na een half jaar begonnen de zaken zo goed te lopen, dat ik als eerste van mijn groep uitstroomde als zelfstandig ondernemer.

Het traject bij STOA is voor mij vooral een noodzakelijk duwtje in de rug geweest. Het heeft me zelfvertrouwen gegeven en het hielp om alles op een rijtje te zetten. Hoe word je van freelancer een ondernemer en wat komt daar allemaal bij kijken? Als ik niet bij STOA geweest was, zou ik vermoedelijk ook hier zijn gekomen, maar dan had het wel veel langer geduurd.

Mijn klantenkring is zeer divers. Van een advocatenkantoor tot een theehandel. Ik sta in principe overal voor open; dat houdt het voor mij spannend. Klanten komen via-via binnen en blijven me trouw. Ik vind het uitdagend om met ze mee te denken bij het ontwikkelen van hun website, en dat wordt enorm gewaardeerd – dat samenspel.

Erik J. Warmenhoven – Webdesign