Natalie Delzenne

DelzenneVeel getalenteerde mensen belanden op de verkeerde plek. Ze studeren, solliciteren en rollen in een vaste baan waar ze niet optimaal tot hun recht komen. Pechfactoren kunnen ervoor zorgen dat ze zonder werk thuis komen te zitten. Als je dan het roer wil omgooien, moet je heel stevig in je schoenen staan.

Toen ik besloot zelfstandig te gaan ondernemen, heb ik een paar adviesbureaus bezocht. Bij negen van de tien wordt vooral gekeken naar obstakels: ‘wat kun je niet?’ Heel stigmatiserend, vind ik. Bovendien gaven de coaches – zelf in loondienst – erg rechtlijnig commentaar op mijn businessplan. Ze misten het zakelijk inzicht om de goede elementen eruit te lichten.

STOA kijkt naar je kracht en talent: ‘Wie zit hier, wat wil zij, wat kan zij?’ Ze zijn zelf ondernemer; dat merk je. Met hun advies heb ik mijn ondernemingsplan steeds aangepast en bijgeschaafd, totdat het goed was. Precies wat ondernemen is; leren, verfijnen, groeien, veranderen.

Nu werk ik als zelfstandig communicatieadviseur en -trainer. Het werk is uitdagend en afwisselend. De trainingen zijn inspirerend omdat iedereen na een sessie bruist van de nieuwe ideeën. De energie die je erin stopt, krijg je dubbel terug. Dat is de kracht van ondernemen.

Natalie Delzenne – Communicatieadvies en -training